Over de Neos Overshoe®

Neos overschoenen trek je eenvoudig aan

Neos overschoenen zijn een opperste gemak voor de liefhebber van het buiten zijn. Waarom? Dat zal gauw duidelijk worden, wanneer u dit verhaal leest.

Noodzaak de moeder van elke uitvinding

Het idee voor de Neos Overshoe® werd geboren tijdens een winterstorm in New York in 1993. Woody Nash kwam op kantoor met vuile en doorweekte schoenen, sokken en onderkant broek. Zijn schoenen waren geen partij voor de half gesmolten sneeuw, vermengd met zout en zand. Met rubberen laarzen op kantoor komen was geen optie. Zijn Eureka moment was een overschoen. Het eerste model werd geschetst op een papieren servetje en een prototype werd gemaakt: een alpinebeenkap gestikt aan een sterke rubberen zool. De New England Overshoe Company (NEOS) was geboren.

Sindsdien hebben de Neos overschoenen langzaam maar gestaag aan populariteit gewonnen. Het steeds wisselen tussen normale schoenen en beschermend schoeisel zoals  laarzen is hiermee niet meer nodig. Schoenen en broek blijven perfect droog en schoon. Bovendien blijven je voeten beter warm.

Het gamma is intussen zeer uitgebreid. Er zijn modellen voor elke activiteit, van recreatief tot sportief.

Bescherming

Neos Overshoe® zijn performance overschoenen die je schoenen en voeten droog & warm houden. Er zijn Neos Overshoes in een “All Season” uitvoering en er zijn er in een  “Insulated” uitvoering.

Wat is het verschil?

 • Bij een “All Season”  overschoen is de schacht van een enkele laag textiel en is daarmee 100% waterdicht. Deze 100% waterdichte overschoen bestaat uit een rubberen zool met stevige grip en een waterdicht beenstuk in textiel. Je trekt ze eenvoudig aan over je normale schoenen en ze worden vastgemaakt met de speciale Velcro + Duraflex sluiting. De overschoenen bieden de perfecte bescherming tegen vocht, water, sneeuw, ijzel en koude.
  Met “All Season” overschoenen kun je uren lang door plassen lopen. Maar ook onder andere natte omstandigheden blijven de voeten absoluut droog.Een prima overschoen dus voor op het strand, om te wandelen op de heide en in weilanden of voor het maken van natuurfoto’s in veengebieden.
 • Bij een “Insulated” overschoen bestaat de schacht uit twee lagen textiel met daartussen een isolerende laag.
  Deze schoenen zijn dan ook meer ontwikkeld voor extreem koude omstandigheden, zoals in sneeuw en op het ijs. Ze zijn weliswaar waterafstotend (je kunt door plassen lopen) maar na lange tijd in drassige grond of smeltende sneeuw of ijs te hebben gestaan zal de isolerende laag water opnemen.

Recreatief & professioneel gebruik

Ze worden zowel particulier als professioneel gebruikt. Onmisbaar voor strandzeilers, natuurfotografen, motorrijders, vissers, jagers, ruiters, natuurliefhebbers, kampeerders, wandelaars, wintersporters en 4×4-rijders.
Geliefd bij architecten, aannemers, veeartsen, tuiniers, landmeters, landbouwers, civiele bescherming, het leger, opzichters, gemeentediensten, marktkramers, politie en postbodes.

Universal fit

De NEOS overschoenen zijn geschikt voor elk type schoeisel: dames of heren, gekleed of sportief, orthopedische schoenen, laarzen, wandelschoenen of werkschoenen

Key features

 • 100% waterdicht en winddicht
 • stevige tractie
 • snel aan en uit
 • licht van gewicht en warm
 • topkwaliteit, slijtvast
 • optimale bescherming voor orthopedische schoenen